Detekce změn landuse dolního toku řeky Moravy na sérii družicových snímků - Oprchal, Jan, 1984- (2007)
Cílem této práce je sestavit model změn land use / land cover pro oblast dolního toku řeky Moravy. Výchozími daty jsou dva multispektrální snímky družice LANDSAT z let 1986 a 2001. Snímky byly podrobeny automatické řízené klasifikaci na základě nasbíraných trénovacích ploch. Pro jednotlivé roky byla vytvořena mapa land use / land cover. Porovnáváním těchto map byly hodnoceny změny. Výsledkem jsou dvě mapy krajinného pokryvu pro rok 1986 a 2001 a zpráva o celkové charakteristice změn. Práce končí zhodnocením potenciálu DPZ pro studium změn v krajině.