Geografické posouzení návrhů rozvoje dopravních sítí - Kylián, Radek (2007)
Práce stručně charakterizuje projekty plánované výstavby dopravní infrastruktury v České republice a popisuje možné geografické dopady jejich výstavby. Hlavním cílem práce je praktické ověření možných důsledků realizace dopravní politiky ČR. Praktické ověření spočívá v analýze změn dostupnosti před a po plánované výstavbě dálnic a rychlostních silnic v prostoru ČR do roku 2020.