Počátky fotbalu ve světě - Fagula, Vít; Racek, Oldřich, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra společenských věd (2007)
FAGULA, Vít: Počátky fotbalu ve světě. Bakalářská práce. Brno, MU 2007, 41 stran. Cílem této práce je přehledně zaznamenat počátky fotbalu ve světě. Podrobně je popsán vývoj této hry na různých místech na světě, vznik nejslavnějších fotbalových svazů, lig a klubů až do období 1. světové války.
FAGULA, Vít: The beginnings of football on the world. The Bacheler thesis. Brno, MU 2007, 41 pages. The object of thes diploma thesis is to describe football beginnings till the period of the First World War. We describe in details the development of this game in the different parts of the world, the foundation of the most famous football associations, leagues and clubs.
Vedoucí práce: Oldřich Racek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií, 2007.
Keywords: fotbal -- dějiny; fotbalové kluby; soccer; soccer clubs; bakalářské práce; bachelor's theses