Počátky fotbalu ve světě - Fagula, Vít (2007)
FAGULA, Vít: Počátky fotbalu ve světě. Bakalářská práce. Brno, MU 2007, 41 stran. Cílem této práce je přehledně zaznamenat počátky fotbalu ve světě. Podrobně je popsán vývoj této hry na různých místech na světě, vznik nejslavnějších fotbalových svazů, lig a klubů až do období 1. světové války.