Výživa těhotných - Dvořáková, Lenka (2007)
ANOTACE Dvořáková, L. Výživa těhotných. MU, FSpS, Brno: 2007. 55 stran Těhotenství a následné období kojení jsou významná období v životě ženy. Fyziologické pochody v organismu gravidní ženy jsou odlišné od stavu mimo těhotenství. Vzniklé změny vyžadují i významnou úpravu výživy. Je prokázáno, že vážné dietní chyby v průběhu těhotenství mohou projevit jako jedna z hlavních příčin těhotenských a poporodních patofyziologických změn v organismu matky i dítěte.