Podmínky a rozvoj cykloturistiky v regionu Svitavy - Buchta, Martin (2007)
Teoretická část této práce se zabývá cykloturistikou. Praktická část se zabývá možnostmi cykloturistiky ve svitavském regionu a je prezentována cyklotrasami v regionu a vlastními návrhy cyklotras.