Vnímání body image u adolescentů - Ostřížková, Lenka (2007)
Práce je zaměřena na vnímání body image u adolescentů. Teoretická část se zabývá celkovou problematikou tělesného sebepojetí a podrobně pak tělesným sebepojetím v období adolescence. Empirická část zahrnuje výzkum vnímání body image u adolescentů, konkrétně dívek ve věku adolescence a výsledky tohoto výzkumu by měly potvrdit závěry z literatury, týkající se tohoto tématu a zjistit jakým způsobem adolescentní dívky své tělo vnímají.