Vliv světových válek na sportovní dění na našem území - Nárožný, David (2007)
David Nárožný, Vliv světových válek na sportovní dění na našem území, Brno: MU FSpS, 2007, 33 s. V této práci je zpracováno období I. a II. světové války, její události, přímý dopad na sportovce a sport celkově v naší zemi. Světové války brzdili vývoj sportu a ovlivnily jej tak. Práci můžeme chápat jako určitý náhled na české sportovní dění v době válek.