Československo-britské vztahy v letech 1925 - 1931 - Kováčová, Simona (2007)
Diplomová práce popisuje hlavní problémy ve vzájemných vztazích Československa a Velké Británie v letech 1925-1931, v rámci Locarnského paktu, jako jednoho z nejdůležitějších bezpečnostních systémů dané doby. Bilaterální vztahy Československa a Velké Británie nebyly zatíženy žádnými výraznými problémy, přesto můžeme pozorovat jisté odchylky ve směřování politických linií v oblasti střední a jihovýchodní Evropy. V této oblasti Británie přímo či nepřímo podporovala fašistickou Itálii (která měla vážné spory s Jugoslávií) a Maďarsko. Různé názory existovaly také v pohledu Prahy a Londýna na otázky bezpečnosti a odzbrojení. Tato diplomová práce se dále zabývá odrazem československo-britských vztahů v tisku během zkoumaného období