Terénní cvičení z geografie v Českém ráji - Smrčková, Kateřina (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na terénní projektovou výuku, zasazenou do oblasti Příhrazských skal, které se nacházejí severovýchodně od Mladé Boleslavi. Práce je rozdělena do dvou částí, a to část teoretickou a praktickou. Teoretická část rozebírá problematiku terénní výuky, dále stručně informuje o ekosystému skalních měst a také se věnuje geografické charakteristice modelového území PR Příhrazské skály. Výstupem bakalářské práce jsou tři pracovní listy zaměřené na fyzickou geografii, převážně na geomorfologii. Součástí praktické části je též metodická příručka pro učitele, ve které je uvedeno, jak vést terénní výuku a práci s pracovními listy.