Změny krajinné struktury vybraného území. - Horáková, Lucie (2007)
Bakalářská práce se zabývá změnami krajinné struktury v katastrálním území Biskupice-Pulkov, které se nachází v okresu Třebíč v údolí řeky Rokytné. Práce se zaměřuje na krajinnou strukturu z hlediska historického vývoje kulturní krajiny a jejího využívání od počátku osidlování člověkem až po současnost. Tyto změny jsou popsány na základě terénního průzkumu krajiny, zkoumání archivních materiálů, zdigitalizovaných starých map a leteckých snímků.