Odpadové hospodářství města Chocně - Marek, Michal (2007)
V obecních rozpočtech tvoří nezanedbatelnou položku finance vynaložené pro fungování místního systému nakládání s komunálním odpadem. Na rozdíl od jiných služeb, zajišťovaných veřejnou správou, odpadové hospodářství nabízí úsporná řešení a možné příjmy. Podnikatelské úsilí obce v tomto odvětví může přispět k budování takového prostoru, ve kterém právě odpady nejsou překážkou rozvoje. Tato bakalářská práce hledá úspory, příjmy a další možnosti, které mohou pomoci místní samosprávě jedné východočeské obce vyřešit otázku odpadové problematiky. To vše ve snaze neopomíjet ekologická omezení.