Srážkové poměry brněnské aglomerace - Zemková, Jitka (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá srážkovými poměry v brněnské aglomeraci v období 1931-1960 a 1961-2000. Pomocí lokální polynomické interpolace, lineárního regresního modelu, Q kvocientů a analýzy trendů byly vytvořeny mapky na jejichž základě byly hodnoceny změny ve srážkových úhrnech. Cílem bylo rovněž zhodnotit potenciální vliv města Brna na srážkové úhrny. Použitými metodami však nebyly zjištěny takové změny v rozložení srážkových úhrnů jako v jiných studiích, zabývající se touto problematikou.