Zhodnocení kartografických vyjadřovacích prostředků na českých mapových portálech - Hrejsemnou, Ondra, 1985-; Fárová, Kateřina, 1979-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2007)
Obsahem práce je vytvoření přehledu používaných znázorňovacích prostředků na českých mapových portálech. Předmětem zkoumání byly komerční portály a portály veřejné správy na úrovni státu a krajů, byly zahrnuty rovněž některé portály s globální působností. Cílem práce je odhalení nedostatků v dosavadní praxi, a návrh možností jejich nápravy. Vedlejším produktem práce je pak sestavení kompletního přehledu českých mapových portálů a jejich základních charakteristik.
This work creates a summary of means of representation in czech web map servers. The subject of research were commercional servers and servers of public administration at the level of state and regions, some global servers were included, too. The aim of this work is in uncovering insufficiencies in recent practice, and suggesting possibilities of their corrections. The secondary product of this work is creating of complete list of czech map servers and their basic characteristics.
Vedoucí práce: Kateřina Keprtová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: mapové portály; Česko; Czechia; bakalářské práce