Zhodnocení kartografických vyjadřovacích prostředků na českých mapových portálech - Hrejsemnou, Ondra, 1985- (2007)
Obsahem práce je vytvoření přehledu používaných znázorňovacích prostředků na českých mapových portálech. Předmětem zkoumání byly komerční portály a portály veřejné správy na úrovni státu a krajů, byly zahrnuty rovněž některé portály s globální působností. Cílem práce je odhalení nedostatků v dosavadní praxi, a návrh možností jejich nápravy. Vedlejším produktem práce je pak sestavení kompletního přehledu českých mapových portálů a jejich základních charakteristik.