Transformace nábytkářského průmyslu v ČR - Malá, Pavla; Toušek, Václav, 1949-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2007)
Název bakalářské práce je Transformace nábytkářského průmyslu v České republice. Ekonomická transformace, která nastala po roce 1989, je velice složitý komplex událostí. Největší změny nastaly zejména v oblasti zemědělství a průmyslu. Cílem této práce je seznámení s významem a rozmístěním českého nábytkářského průmyslu v roce 1989 a jeho pozdějším vývojem až do dnešní doby. Zaměřila jsem se zejména na firmy, které obchodují s nábytkem i na pronikání produkce zahraničních nábytkářských firem do České republiky.
The name of this work is The Transformation of Furniture Industry in the Czech Republic. The economic transformation which came into being after year 1989 is an intricate complex of occurences. The domain of the agriculture and of the industry has seen the biggest changes. The object of this work is to inform about the importance and the allocation of the Czech furtniture industry after year 1989 and its further development till nowadays. I focus my attention on companies that market wood products as well as on entering of pruduction of foreign furniture companies into the Czech Republic.
Vedoucí práce: Václav Toušek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: ekonomická transformace; nábytkářský průmysl; obchodní společnosti; corporations; economic transformation; furniture industry; Česko; Czechia; bakalářské práce