Geografická analýza výsledků voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR - Fuxová, Kateřina, 1985- (2007)
Náplní práce je analýza výsledků voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které se konaly 2. a 3. června 2006. Práce je tvořena třemi hlavními částmi. První, teoretická část je věnována politické geografii, jejímu vývoji a volební geografii se stručnou charakteristikou volebních technik a volebních systémů. Druhá část přibližuje výsledky parlamentních voleb a analýzu regionální diferenciace volební podpory. Třetí část obsahuje srovnání s výsledky parlamentních voleb v roce 2002. Cílem práce je prokázat souvislost mezi prostorovou diferenciací volebních výsledků politických stran a územním rozložením socioekonomických charakteristik.