Geografická analýza velkých developerských projektů v Brně - Vráblík, Petr (2007)
Práce identifikuje developerské trendy a strategie v segmentu velkých kancelářských rozvojových projektů v Brně. Nejprve jsou vymezeny subtrhu na brněnském trhu jako celku umožňujíce zkoumat realitní trh v intra-urbánním prostoru. V prostoru celého trhu jsou zkoumány jednak geograficky relevantní důvody podmiňující lokalizační politiku developerů, jednak vlivy vyplývající z realizace konkrétních projektů do fyzického, ekonomického, sociálního a plánovacího prostředí města. Aktuální stav a vývoj brněnského trhu je srovnán s trhem Prahy. Naznačen je možný směr budoucího vývoje.