Povodňové vlny na řece Kamenici - Pechková, Jitka (2007)
První část bakalářské práce je zaměřena na popis fyzickogeografických poměrů v povodí Kamenice. Ve druhé části jsou analyzovány srážko-odtokové vztahy v povodí v období 1975 - 2006. K této analýze bylo použito denních a měsíčních časových řad srážkových úhrnů a denních a měsíčních časových řad průtoků. Do srážko-odtokové analýzy je zahrnut vliv propustného geologického podloží, které na zdejším území tvoří česká křídová pánev. V poslední části práce zkoumá nejvýznamnější povodňové situace v období 1975 - 2006 a zaměřuje se na důsledky jejich působení v krajině.