Meteorologické poměry observatoře Košetice se zřetelem na výskyt zvýšených koncentrací vybraných znečišťujících látek - Mikeladzová, Jana (2007)
Bakalářská práce podává základní informace o observatoři Košetice. Dále je řešena základní analýza teplotních, srážkových, slunečních, tlakových a větrných poměrů v letech 1988 - 2005. U vybraných znečišťujících látek v ovzduší jsou popsány jejich vlastnosti a vývojové trendy. Pomocí statistických metod (Spearmanův koeficient pořadové korelace, mnohonásobná lineární regrese, kroková dopředná regrese) je hledán vztah mezi vývojem koncentrací znečišťujících látek a klimatickými faktory.