Struktura nezaměstnanosti s ohledem na restrukturalizaci průmyslu v okrese Třebíč - Molák, Miloš (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na trh práce v okrese Třebíč. Sleduje změnu struktury zaměstnanosti v sektorech hospodářství a její dopady na trh práce. Byl zhodnocen vývoj největších zaměstnavatelů a jejich vliv na vznik a vývoj nezaměstnanosti. V roce 2006 byla provedena analýza nezaměstnanosti na úrovni mikroregionů a obcí. Samostatná část je věnovaná problémovým skupinám nezaměstnaných.