Identifikace krajinné struktury metodami DPZ - Váňová, Stanislava (2007)
Cílem práce je sestavit tématickou mapu základních druhů povrchů obce s rozšířenou působností Jihlava v měřítku 1:150 000. Podklad tvoří obrazový záznam z družice LANDSAT 7. Geometrická transformace do systému S - JTSK proběhla v programu PCI Geomatics. Následně byla provedena automatická řízená klasifikace obrazu v programu EOSCAPE a Multiscape na základě trénovacích ploch vytvořených z družicového snímku. Statistické rozmístění tří základních druhů povrchů (lesa, zástavby, pole) v obcích ORP Jihlava bylo poslední částí práce.