Mikrofosilie v silicitech - Muchová, Pavlína (2007)
Anotace v češtině (max. 10 řádků) Předložená práce shrnuje dosavadní poznatky o charakteristice a výskytu silicitů na území České republiky a o metodách preparace mikrofosilií z nich. Prakticky byly na 3 vzorcích silicitů (Chmelová, Hády, Olomučany) posouzeny možnosti metodiky preparace podle Gabrielové (1986). Preparací byly získány radiolárie, jehlice hub, foraminifery a další blíže neurčitelné zbytky. Ze 2 vzorků silicitů (Chmelová, Hády) byly studovány i výbrusy, v nichž se navíc vyskytovaly i zbytky krinoidů.