Přehled geologie Kosíře - Mrázek, Jan (2007)
Předkládaná práce popisuje geologii Kosíře. V první části byla zpracována rešerše dostupné literatury o lokalitě a geologii okolí. Jednou z částí práce bylo vymapování (reambulace) výskytů hornin v oblasti Kosíře. Výsledkem těchto terénních prací je geologická mapa v měřítku 1:10 000. Dalšími výsledky jsou petrografická charakteristika hlavních kulmských hornin, gamaspektrometická data a hodnoty magnetické susceptibility drob a slepenců, stručný popis tektonické situace a posouzení území pro exkurzní využití.