Úspěchy a neúspěchy výstavby železnic v Rakouském Slezsku v 70. letech 19. století - Petr, Michal, 1982-; Stoklásková, Zdeňka, 1963-; Masarykova univerzita. Historický ústav (2006)
Práce na konkrétním příkladě vývoje akciové společnosti Moravskoslezská centrální dráha osvětluje obecný fenomén krize soukromé výstavby železnic v 70. letech 19. století. Zároveň je přínosná pro dějiny železnic tím, že zatím nejúplněji shrnuje dostupný materiál o dějinách nedostavěné trati Opava - Fulnek, kterou zasazuje do obecných ekonomických dějin Předlitavska
The thesis shows on a particular case of Moravskoslezská centrální dráha, PLC (Moravian-Silesian Central Railway), the development and the general phenomenon of crisis in private railway constructing in the 1870s. As the most detailed survey on the unfinished line Opava - Fulnek so far it also contributes to the local railway history in the context of the economical history of Habsburg Monarchy
Vedoucí práce: Zdeňka Stoklásková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: diplomové práce; master's theses