Zhodnocení pegmatitového výskytu z Arnoštova údolí - Hnátová, Eva (2007)
Předložená práce se zabývá výskytem pegmatitů v brněnskémmasivu. V první části je zpracován formou literární rešerše výskytpegmatitů v brněnském masívu, geologie studované oblasti a obecná charakteristika pegmatitů. V další části je zpracován nově zjištěný výskyt jednoduchého pegmatitu z Arnoštova údolí u Blanska.