Měkkýši z lokality Oslavany (baden,karpatská předhlubeň) - Lysý, Zdeněk; Hladilová, Šárka, 1953-; Masarykova univerzita. Výzkumné centrum pro chemii životního prostředí a ekotoxikologii (2007)
Byla provedena terénní dokumentace současného stavu lokality Oslavany (baden, karpatská předhlubeň) a srovnání se stavem v 80. letech 20. století publikovaným Pappem et al. (1978). Bylo nalezeno 286 a z toho určeno 253 fragmentů schránek (10 druhů a 1 rod třídy Bivalvia a 3 druhy a 1 rod třídy Gastropoda), které byly systematicky zpracovány a fotograficky zdokumentovány.
There was performed a terrain documentation of the current state of the Oslavany region (Badenian, Carpathian Foredeep) and its comparison to its` status in the 80s of the 20th century published by Papp et al. (1978). 286 shell fragments were found, 253 of them were assigned (10 species and 1 genus of the Bivalvia class and 3 species and 1 genus of the Gastropoda class), which were systematically processed and photographically documented.
Vedoucí práce: Šárka Hladilová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: baden (stratigrafie); fosilní měkkýši; mlži; plži; Bivalvia; fossil mollusks; gastropods; karpatská předhlubeň (Česko); Oslavany (Česko); Carpathian Foredeep (Czechia); Oslavany (Czechia); bakalářské práce