Popis metodologie Halliwickovy metody plavání - Saulová, Jana (2007)
Saulová, Jana: Popis metodologie Halliwickovy metody plavání, bakalářská práce. Brno, MU 2007, 36s. Práce se zabývá popisem metodologie Halliwickovy metody plavání. Je zde vysvětlen Halliwickův desetibodový program, filosofie a základní principy metody. Práce je doplněna o názorné fotografie. Je zde zdůrazněno, že hlavním přínosem této metody není zvládnutí dokonalého plaveckého stylu, ale radost z pobytu ve vodě.