Mystická Štvanice - televizní dokument - Šmída, David (2007)
Tato diplomová práce je praktickou reflexí vzniku dokumentu Mystická Štvanice. Dokument jsem natočil na jaře 2007 a zabývá se historií i současností Mystic skateparku na pražské Štvanici. Současně je i portrétem osob, které tento skatepark vybudovaly. Textová část práce je rozdělena do tří částí. První se věnuje dokumentárnímu filmu, problematice zaznamenávání reality filmovou a televizní technikou a roli autora v procesu výroby. Druhá část práce je věnovaná skateboardingu, jeho mediálním produktům a vizuálnímu stylu. Třetí část práce je reflexí jednotlivých fází výroby dokumentu a použitých výrazových prostředků. Součástí práce je přiložené DVD s hotovým dokumentem.