Opava v letech 1945-1948 územně správní a politický vývoj - Výtisk, Stanislav, 1983- (2007)
Předkládaná práce mapuje politický a územně správní vývoj města Opavy v letech 1945-1948. Pozornost je zaměřena jednak na roli Opavy v rámci územně správní organizace Československa a jednak na působení jednotlivých politických subjektů ve městě v daném období