Pedagogická komunikace na vysoké škole - Veselá, Martina (2007)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje tématu pedagogické komunikace na vysoké škole. Konkrétně přináší informace o postavení a fungování otázek, které kladou učitelé ve vyučování. S tímto tématem souvisí problém aktivní participace studentů na vyučování a také otázka, do jaké míry mohou učitelé tuto participaci ovlivňovat. Cílem teoretické části je nastínit problematiku pedagogické komunikace a vysvětlit klíčové pojmy. Jádrem této práce je empirický výzkum, který se zaměřuje na to, jakým způsobem učitelé na vysoké škole používají otázky.