Giacomo Leopardi e le sue Operette morali - Oggianová, Teresa (2007)
Tématem této bakalářské práce je osobnost italského básníka, spisovatele, filologa a filozofa Giacoma Leopardiho. Shrnuli jsme jeho život a dílo a zaměřili se na jeho pesimismus, který je velmi zřetelný v jednom z jeho nejdůležitějších děl, Operette morali (Morální dílka). Tímto dílem jsme se podrobně zabývali a na závěr jsme analyzovali 2 z těchto "dílek"