Charakteristika orientačního běhu jako sportovní disciplíny - Kadavá, Jana (2007)
KADAVÁ, Jana. Charakteristika orientačního běhu jako sportovní disciplíny. Bakalářská práce. Brno: MU FSpS, 2007. 36 s. Tato práce se zabývá orientačním během jako sportovní disciplínou. Měla by sportovcům i zájemcům o orientační běh přiblížit dnešní podobu orientačního běhu. V práci je popsáno nezbytné vybavení závodníka v orientačním běhu. Dále vysvětluje základní pravidla a podobu závodů.