Vzdělávání seniorů případová studie vzdělávacího kurzu Školička internetu pro seniory I - Němcová, Klára (2007)
Tématem bakalářské práce je vzdělávání seniorů. Vzhledem k jejímu teoreticko-empirickému charakteru je rozdělena na dvě části. Teoretická část se věnuje vzdělávání seniorů obecně, což v sobě zahrnuje popis jeho cílů, motivů, funkcí a významu, a jeho zařazení do konceptu celoživotního vzdělávání. Obsahuje i výčet vzdělávacích možností pro seniory, ovšem jen těch, které jsou realizovány v České republice. Další kapitola je pak věnována specifickým rysům vzdělávání seniorů, pro jehož zdárné výsledky je v tomto procesu třeba dodržovat určité didaktické zásady a pravidla. Mezi tato specifika náleží také bariéry, se kterými je možné se setkat a které mohou seniory od dalšího vzdělávání odrazovat. Empirická část tvořící jádro celé práce obsahuje popis kvalitativně vedeného výzkumného šetření, konkrétně metodou případové studie, která se zabývá vzdělávacím kurzem Školička internetu pro seniory I pořádaným nestátní neziskovou organizací Centrum pro rodinu a sociální péči v Brně. Hlavní výzkumno.