Vizuální percepce řeči u sluchově postižených - Doležalová, Lenka, 1980- (2007)
Rigorózní práce se zabývá vizuální a auditivní percepcí orální řeči u sluchově postižených a psychickou složkou odezírání, jejím vlivem na kvalitu a správnost odezírání, a to především vlivy únavy, stresu, špatné nálady či aktuálního psychického stavu jedince.