Alternativní zdroje bílkovin a vápníku při nesnášenlivosti laktózy - Klímová, Edita (2007)
Edita Klímová, Alternativní zdroje bílkovin a vápníku při nesnášenlivosti laktózy, Bakalářská práce Laktóza může u některých jedinců vyvolávat reakce způsobené její intolerancí. Všeobecně platí, že úplnou snášenlivost laktózy mají pouze kojenci a s věkem snášenlivost laktózy klesá. V největší míře se laktózová nesnášenlivost projevuje u Afričanů a Indiánů. I v naší populaci se však vyskytují osoby, které pro nesnášenlivost laktózy musejí volit alternativní zdroje bílkovin a vápníku.