Hodnocení Kurzu efektivního rodičovství pohledem rodičů, kteří ho absolvovali - Vondráčková, Eliška (2007)
Cílem mojí práce bylo zjistit, jak hodnotí vzdělávací program Kurz efektivního rodičovství, který byl v roce 2006 realizován Centrem pro rodinu a sociální péči v Brně, jeho absolventi. V práci jsem popsala rodičovství jako široký koncept, který je ovlivněn situací ve společnosti, zdůvodnila jsem význam výchovné funkce rodiny pro dobrý rozvoj dítěte a jeho začlenění do společnosti a popsala jsem východiska hodnoceného kurzu. Výzkum se uskutečnil pomocí kvalitativní výzkumné strategie, ke sběru dat jsem využila kombinaci dotazníkového šetření, zúčastněného pozorování a rozhovorů. Zjistila jsem, jakým způsobem účast v kurzu ovlivnila rodičovské kompetence rodičů, jejich postoj k dítěti i jejich vnímání sama sebe. Pro další rozvoj a úpravu vzdělávacího programu je důležité tyto skutečnosti reflektovat. Celkový počet slov práce je 11 944.