Pracovní integrace v chráněných dílnách v okrese Prostějov - Mikšíková, Soňa (2007)
Cílem práce je zodpovězení hlavní výzkumné otázky: Jaké jsou přínosy začleňování zdravotně postižených na pracovní trh prostřednictvím chráněných dílen? Teoretická část práce se věnuje příčinám nezaměstnanosti zdravotně postižených občanů a rizikům jejich sociální exkluze a také bariérám, které brání integraci zdravotně postižených na trh práce. V empirické části práce je cílem zodpovězení poznávacího cíle práce pomocí dílčích výzkumných otázek, které zkoumají situaci respondentů před nástupem do chráněných dílen a přínosy chráněného zaměstnání v různých oblastech života zdravotně postižených. Jako technika sběru dat byly použity kvalitativní rozhovory se zaměstnanci chráněných dílen v okrese Prostějov.