Role center pro rodinu - srovnání českých a anglických rodinných center - Sedláčková, Anna (2007)
Tato bakalářská práce se snaží nalézt odpověď na tuto základní výzkumnou otázku: „Liší se role českých center pro rodinu od anglických rodinných center a v čem?“ Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První, teoretická část, se zabývá definicí základního pojmu „role center pro rodinu“. Obsahuje také přehled kritérií, která jsem v jednotlivých centrech porovnávala. Druhá část představuje metodiku a centra pro rodinu, která jsem použila pro svůj výzkum. Třetí část práce zahrnuje interpretaci získaných dat. Na základě výzkumu jsem dospěla k závěru, že skutečně existují rozdíly mezi rodinnými centry v České republice a v Anglii. V závěru také shrnuji, v čem tyto rozdíly mezi centry pro rodinu spočívají a co bych na (základě výsledků výzkumu) doporučila pracovníkům českých rodinných center dělat jinak.