Možnosti využití principů logoterapie a existenciální analýzy při sociální a terapeutické práci s drogově závislými klienty Psychiatrické léčebny Kroměříž - Kubáčková, Eva (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na možnosti uplatnění principů logoterapie a existenciální analýzy při sociální práci (LTEA) s drogově závislými klienty v Psychiatrické léčebně Kroměříž. Za pomoci administrace Logotestu autorka této práce zjišťovala potřebnost uplatnění principů logoterapie a existenciální analýzy, respektive míry existenciální frustrace, mezi těmito klienty. Polostrukturovanými rozhovory s pracovníky PL Kroměříž a analýzou interních materiálů autorka ověřila současné uplatňování těchto principů a technik při sociální a terapeutické práci s drogově závislými klienty PL Kroměříž a jejich důležitost s ohledem na potřeby klientů. V závěru práce je zodpovězena hlavní výzkumná otázka, získaná data jsou interpretována a připojena doporučení pro praxi.