Integrace dětí cizinců v rámci povinné školní docházky v Brně. - Hédlová, Lucie, 1984- (2007)
Tato práce je analýzou zabývající se integrací dětí-cizinců do české společnosti v rámci povinné školní docházky na vybraných základních školách v Brně. Hlavním cílem práce bylo na základě odborné literatury stanovit možné typy integrace, zjistit jejich výskyt na vybraných základních školách v Brně a prostřednictvím konkrétních typů integrace a způsobů jejich dosažení definovat, jakými způsoby na těchto školách probíhá integrace dětí-cizinců do české společnosti. Podkladem k bakalářské práci bylo studium literatury zabývající se touto problematikou a praktický výzkum na vybraných základních školách v Brně.