Srovnání očekávání banátských a volyňských reemigrantů vracejících se do České republiky po roce 1989. - Blešová, Martina (2007)
Tato práce se zabývá očekáváním reemigrantů. Jde o kvalitativní výzkum, jehož cílem je zjistit, s jakými očekáváními přichází banátští a volyňští reemigranti a jak se tato očekávání mění v kontaktu s realitou. V úvodu je vymezen cíl práce a objasněno, k čemu budou poznatky sloužit. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a je popsána životní situace volyňské a banátské komunity. Dále je objasněna metodika a popsán průběh výzkumu. Následuje prezentace výsledků a jejich interpretace. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a navrženy další výzkumy. Rozsah základního textu je 12 814 slov.