Naděje a obavy arabských muslimů v Česku - Radoňová, Zuzana, 1984- (2007)
Tato práce pojednává v počtu 11 850 slov o zkušenostech arabských muslimů v České republice. Zaměřuji se na odhalení pozitivního a negativního očekávání (nadějí a obav) spojených se životem v Česku. V teoretické části textu nejprve definuji základní pojmy a vymezuji dílčí výzkumné otázky, z nichž vycházím při interpretaci získaných dat v části výzkumné. Ve třetí kapitole popisuji komunitu českých muslimů a jejich náboženství. První kapitola druhé části práce pojednává o cílové skupině, následující pak věnuje pozornost metodě sběru dat. Práci uzavírám prezentací zjištěných výsledků. Jedním z největších záporů vnímaných arabskými imigranty je nedůvěra či nepřátelství majority, nesoudržnost lidí a rodin, chování dětí ke svým rodičům a způsob prezentace muslimů v médiích. Hlavní pozitivum dotázaní shledávají ve výhodách a možnostech demokratické společnosti.