Faktory neúspěšnosti žen pečujících o děti do 15 let věku v návratu na pracovní trh po rekvalifikaci - Kuncová, Vladimíra (2007)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké jsou příčiny neúspěchu žen pečujících o děti do 15 let věku na pracovním trhu po rekvalifikaci. V úvodu je vymezen cíl práce, v teoretické části jsou konceptualizovány základní pojmy: trh práce, nezaměstnanost, aktivní politika zaměstnanosti, rekvalifikace, role žen v rodině a kariéra žen, harmonizace rodinného pracovního života a jsou formulovány dílčí výzkumné otázky. V metodologické části je popsána metodika: kvalitativní výzkum prováděný mezi nezaměstnanými ženami s dětmi do 15 let věku na Úřadu práce v Uherském Hradišti a kvantitativní analýza statistických dat tamtéž. Jádro empirické části tvoří analýza dat. Na základě výsledků a jejich interpretace, jsou identifikovány vnější a vnitřní faktory neúspěchu žen s dětmi do 15 ti let na trhu práce po rekvalifikaci. V závěru je zodpovězena výzkumná otázka a je navrženo závěrečné doporučení. Počet slov: 11 940.