Estetické rysy a znaky postmoderní architektury v České republice - Minolová, Pavla (2007)
Bakalářská diplomová práce identifikuje nejvýraznější estetické znaky postmoderních staveb v České republice a nejvýznačnější z těchto staveb představuje. Na počátku práce bylo nutné vysvětlit historické a umělecké souvislosti, vyložit charakteristické rysy, myšlenky, cíle a estetické prvky postmoderní architektury. Tato práce také představuje nejvýznamnější zahraniční architekty a jejich stavby. Dalším tématem bylo představení nejvýraznějších skupin, které se zformovaly na našem území a seznámení s jejich estetickým soudem postmoderních staveb. Snažila jsem se přiblížit teoretická stanoviska těchto skupin, příklady jejich staveb a zhodnotit jejich estetický i praktický vliv na budoucí směr české architektury