Jaroslav Ježek v kontextu dobového vývoje hudebního divadla - Keclíková, Martina; Pantůček, Viktor, 1977-; Masarykova univerzita. Ústav hudební vědy (2007)
Název mé bakalářské práce zní Jaroslav Ježek v kontextu dobového vývoje hudebního divadla. Práce vysvětluje obecný pojem hudební divadlo a dobový vývoj českého hudebního divadla. Dále charakterizuje význam a tvorbu Osvobozeného divadla a zaměřuje se na osobnost skladatele Jaroslava Ježka. Přílohy obsahují fotografický portrét Karla Hašlera, Jaroslava Ježka a fotografii Jiřího Voskovce a Jana Wericha ve hře Osel a stín
The title of my bachelor's work is Jaroslav Ježek in the context of contemporary development of musical theatre. My work explains general definition of musical theatre and contemporary development of Czech musical theatre. It also gives characterization of signification and work of "Osvobozené divadlo" and focuses on the composer Jaroslav Ježek's personality. The enclosures contain portrait of Karel Hašler, Jaroslav Ježek and situation picture from the play "Osel a stín" where Jiří Voskovec and Jan Werich played
Vedoucí práce: Viktor Pantůček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses