Jaroslav Ježek v kontextu dobového vývoje hudebního divadla - Keclíková, Martina (2007)
Název mé bakalářské práce zní Jaroslav Ježek v kontextu dobového vývoje hudebního divadla. Práce vysvětluje obecný pojem hudební divadlo a dobový vývoj českého hudebního divadla. Dále charakterizuje význam a tvorbu Osvobozeného divadla a zaměřuje se na osobnost skladatele Jaroslava Ježka. Přílohy obsahují fotografický portrét Karla Hašlera, Jaroslava Ježka a fotografii Jiřího Voskovce a Jana Wericha ve hře Osel a stín