Odraz emancipace ženy v meziválečné módě - Slezáková, Hana (2007)
Tato práce pojednává o změnách v postavení žen během 19. století a v prvních třech desetiletích 20. století. Práce zkoumá jak se tyto změny odrazily v módě. První světová válka pozměnila společnost, ženy musely nahradit muže na mnohých pracovních místech. Oblečení se zjednodušilo a stalo se praktičtějším.