Varhany na Zlínsku - Sochora, Pavel (2007)
Bakalářská práce Varhany na Zlínsku poskytuje stručný regionální přehled nástrojů, nacházejících se v sakrálních objektech na území vizovického a zlínského děkanátu. Stěžejní část práce je věnována dokumentaci varhan v dané oblasti. Na základě takto nashromážděných dat, podává práce stručnou charakteristiku varhanářství v dané oblasti, upozorňuje na nejpalčivější problémy a zabývá se též problematikou jejich adekvátní památkové péče. K práci je přiložen CD-ROM s pořízenou fotodokumentací.