El cuento fantástico en la obra de Horacio Quiroga - Hanzíková, Ludmila (2007)
Diplomová práce je průřezem díla Horacia Quirogy se zaměřením na fantastickou povídku. Zabývá se podrobnou analýzou textu tří z autorových povídek